Modeste julebutikk sin filosofi.

MUNNBLÅST OG HÅNDMALT GLASS

Da Modeste julebutikk ble startet i 2013 var det for å tilby juletrepynt som ikke var å oppdrive i Norge. Det ble brukt 2 år på å finne de rette produsentene på munnblåst og håndmalt glass før nettbutikken så dagens lys i oktober 2013. Det finnes mye juletrepynt der ute, mye er maskinlaget (masseprodusert) og mye er av dårlig kvalitet og er laget for bruk og kast.

Det ble gjort avtaler med små produsenter i Tyskland som første steg på veien. Familiebedrifter som har eksistert sden 1800-talet og tidlig 1900-talet. Produsjonen av denne jultrepynten i Tyskland og Tsjekkia stod fra 2021 på UNESCOS liste, fordi produksjonen er verneverdig og kunnskapen om denne bør bli tatt vare på.

Så når du kjøper munnblåst og håndmalt juletrepynt, er du med på å ta vare på et gammelt håndverk.

Jeg er stolt av å ha sett verdien av denne produksjonen tidlig, og at dette er hovedproduktene i nettbutikken.

I dag får Modeste juletrepynt spesiallaget med egne farger, der de gamle formene fra tidlig 1900-talet blir brukt.  I dag importerer vi munnblåst og håndmalt juletrepynt fra 7-8 produsenter i Europa. 

Du kan lese mer om munnblåst glass på bloggen til Modeste julebutikk.

HÅNDLAGEDE JULEPRODUKTER

Vi tar også inn andre kvalitetsprodukter i nettbutikken, og aller helst håndlagede juleprodukter. Vi foretrekker produkter laget i Europa, men av og til er produktene produsert utenfor Europa for Europeiske produsenter.

I 2022 vil vi også ha noen produkter laget i USA.

MILJØPERSPEKTIV

Jeg som driver Modeste julebutikk er opptatt av at jul er tradisjon. Tradisjon er at en gjennom flere generasjoner pynter med de samme julekulene år etter år. Dette skaper minner. Når en tar vare på juletrepynten år etter år blir det mindre bruk og kast.

Jeg er også opptatt av at ting skal vere kortreist og skape arbeidsplasser innen håndverk. 

I 2022 kommer det også en ny kategori juletrepynt som blir lansert 1. september, beskrivelse kommer senere. Stikkord her er "ECO"

Produsent som tilbyr flere typer produkt.

INGE GLAS MANUFAKTUR Stjerneoppheng

INGE GLAS MANUFAKTUR

Inge Glas er en produsent som produserer munnblåst og håndmalt juletrepynt, laget i Tyskland under merkenavnet INGE GLAS MANUFAKTUR. For å skille disse produktene fra annen produksjon er opphenget formet som stjerne. Alle produktene i munnblåst og håndmalt glass har også et sertifikat med "Handmade in Germany".

MAGIC BY INGE

Den andre kolleksjonen som INGE GLAS produserer er kalt MAGIC by Inge. Denne juletrepynten er produsert i Asia på egen fabrik, men designet av designere hos Inge Glas. Denne pynten er laget med maskin, altså ikke håndlaget. Derfor har den heller ikke stjerneoppheng. Modeste julebutikk importerer ikke denne juletrepynten da den ikke er håndlaget. 

lagt til handlevogn